DE BROHOLMER

Broholmerkennel Pago Threant

Ymir


Pago Threant Ymir is bij ons in huis geboren op 14 april 2014. Hij was de enige reu in ons eerste nestje Broholmers die we gefokt hebben. Zijn moeder was onze eigen Saga en zijn vader Sebastian uit Italie. De naam Ymir betekent 'IJsreus' in de Skandinavische mytologie. En die naam was zeker toepasselijk, met zijn 70 kg was hij een behoorlijke hond. Ymir had energie voor 10 en veel temperament voor een Broholmer. Hij was echter erg lief voor alles en iedereen, alleen andere reuen waren niet altijd zijn favoriet. Ymir heeft in totaal maar liefst 38 nakomelingen gekregen, in Italie, Finland, Polen en Duitsland. Meerdere van deze nakomelingen hebben zelf ook weer pups gekregen. Onze Runa is een pup uit zijn nestje in Finland. Zijn kleinzoon Skjarr loopt hier ook bij ons rond. In zijn leven heeft Ymir heel wat titels gehaald, hij was Nederlands Kampioen, Duits Kampioen, Luxemburgs Kampioen, Internationaal Kampioen, Italiaans Jeugdkampioen, VDH-Europasieger 2016 en 2017, Junior World Winner 2015, Benelux Jeugd Winner 2015 en Amsterdam Winner 2015 en 2016. Maar bovenal was hij onze gekke clown. Hij kreeg het laatste half jaar last van spondylose en in mei 2023 werd het zo erg dat hij niet meer op kon staan en op 19 mei 2023 moesten we de moeilijke beslissing nemen om hem te laten gaan. We hebben 9 jaar van hem en zijn gekke streken genoten.

Ymir Ymir

Ymir Ymir

Saga


Brosiris Saga is geboren op 22 augustus 2010 in Silkeborg, Denemarken en overleden op 24 oktober 2018. Ze was een prachtige, grote Broholmer teef met een gouden karakter. Saga heeft in totaal 10 pups gekregen, deze zijn uitgevlogen over Nederland, Duitsland, Italie en Denemarken. Ook onze Ymir is een zoon van haar. Daarnaast heeft ze een heleboel kleinkinderen gekregen die zijn verspreid zijn over heel Europa. We zijn blij dat haar genen verder verspreid zijn in het ras en hopen eea terug te zien in haar nakomelingen. Daarnaast was Saga ook Nederlands, Duits, Deens en Internationaal kampioen, ook was ze European Dog show Junior Winner 2011, Bundessieger 2012 en Dansk Vinder 2014. Ze is in 2018 plotseling overleden en we missen haar vreselijk.

Saga

Ivarr


Ivarr was onze eerste Broholmer en is geboren op 20 juli 2003 in Lime, Denemarken. Zijn moeder is Ellebækgårdens Frida en zijn vader is Valdemar. Hij heeft A-heupen en een score van 0 voor zijn ellebogen. Ook heeft hij in Nederland de MAG-test met goed gevolg afgelegd. Hij is goedgekeurd voor de fok met XXX+ maar helaas is het niet gelukt om nakomelingen van hem te krijgen. Ivarr is Nederlands, Duits en Luxemburgs kampioen. Ivarr kreeg op 8-jarige leeftijd spondylose en we hebben hem daarom op bijna 9-jarige leeftijd moeten laten inslapen op 6 juli 2012.

Ivarr

Kira


Kira was onze eerste hond, een kruising tussen een Mastino Napolitano en een Berner Sennen. We hebben haar op anderhalf jarige leeftijd gekregen en op 5 september 2015 is ze overleden, ze is bijna 15,5 jaar geworden.

Kira

Volg ons ook op

© 2015 broholmer.org links