DE BROHOLMER

Broholmerkennel Pago Threant

Nieuws

23-01-2023

We hebben afgelopen december geprobeerd om te fokken met Runa en Odin. Vandaag hadden we de echo om te kijken of ze drachtig is maar helaas zijn er geen pups te zien. We gaan de volgende loopsheid nog een poging wagen en hopen dan op meer succes.

26-09-2022

Op 10 september hebben we met Ymir en Eirun meegedaan aan de Outdoor Zwolle show. Ymir in de veteranenklasse en Eirun in de Open klasse. Ymir kreeg een Zeer Goed, hij wilde niet echt lopen. Eirun kreeg een Uitmuntend en werd beste van het ras!

Outdoor Outdoor


28-08-2022

Het is inmiddels eind augustus en zoals elk jaar zijn we weer in Denemarken geweest bij de Broholmer show in Gudme. Het was zoals altijd erg gezellig. Veel oude bekenden en nieuwe mensen ontmoet. We hebben met alle honden meegedaan aan de show, Ymir werd 2e en 3e in de veteranenklasse. De beide dames kregen de eerste dag een Uitmuntend en de tweede dag een Zeer Goed. Een nakomling van onze kennel, Njord, heeft het heel goed gedaan. Die werd van de 28 deelnemers, derde in de Open Klasse tijdens de eeste show! Daarnaast waren er ook 3 pups van Runa haar nest, Gustav, Skjold en Trudie. Heel erg leuk om ze allemaal weer terug te zien.
Naast showen hebben we ook heerlijk met de honden gewandeld en zelfs gezwommen. Ymir en Runa wilden het water wel in maar Eirun bekeek het liever vanaf de zijlijn.
Op de terugweg naar huis zijn we bij nog Odin op bezoek geweest. Deze reu hadden we al op het oog voor ons tweede nestje met Runa maar we hadden hem nog niet in het echt gezien. En dat viel zeker niet tegen, Odin is een hele lieve reu met een erg open en vrolijk karakter. Ook is hij zeer rood van kleur. We denken dat het een goede combinatie is samen met Runa en hopen dan ook op pups in het voorjaar van 2023.

Broholm Zwemmen Pups Runa en Odin Odin en Runa


20-05-2022

Er is een hele tijd geen nieuws geweest op de website. Het ging hier z'n gangetje, alles goed met ons en de honden. We gaan in augustus een reu bekijken voor Runa haar tweede nestje. Als er meer nieuws is tegen die tijd, dan valt dat hier te lezen.
En we hebben afgelopen weekend meegedaan met de internationale hondenshow in Lingen, Duitsland. Er deden 9 Broholmers mee, waaronder Ymir, Runa en Eirun. Ook twee nakomelingen van onze fok waren op de show, Njord en Skjold. Al onze honden deden het goed, Ymir was beste veteraan en uiteindelijk beste reu. Runa won de kampioensklasse en werd beste teef en kreeg een punt voor het Duitse kampioen, CAC/CACIB. Eirun tweede beste teef en het reserve-CAC. Al met al een heel geslaagde dag!

Eirun Runa Runa Ymir Eirun&Runa Ymir&Runa Uitslag Uitslag Uitslag

12-11-2021


Zo maak je plannen voor een nestje, en zo vallen deze plannen in duigen en moet je hond ineens plotseling geopereerd worden. Eirun had weer een baarmoederonsteking en de medicatie waarmee we begonnen waren, sloeg helaas niet voldoende aan. Om te voorkomen dat Eirun ernstig ziek zou worden, moesten we besluiten om haar baarmoeder te laten verwijderen. Jammer genoeg dus geen nestje met haar volgend jaar maar het belangrijkste is een gezonde en blije hond. En dat is ze nu gelukkig weer. De volgende plannen voor een tweede nest met Runa zullen pas in 2023 zijn. Dus voorlopig geen Pago Threant puppies.

10-10-2021


Gisteren heeft Eirun haar laatste test gehaald om te kunnen fokken. Ze is goedgekeurd tijdens de exterieurkeuring in Duitsland. Daar was de Deense keurmeester Bo Lasthein Andersen om de Broholmers te beoordelen. Eirun is volgens de keurmeester een beetje aan de kleine kant maar hij vond haar verder een erg rastypische teef en dat klopt ook volgens ons. En daarnaast bleek uit de hartscan eerder deze week dat er geen afwijkingen zijn gevonden behalve een klein lekje bij haar aortaklep. Dit komt vaker voor en is op zich geen probleem. Hij raadde ons wel aan om over 2 jaar nogmaals te controleren om te zien of er geen veranderingen zijn. Nu ze helemaal goedgekeurd is, willen dan ook een nestje met haar fokken in 2022. We hebben al een mooie reu op het oog, mocht dit allemaal doorgaan dan zullen we dat hier zeker vermelden. Bij de keuring van Eirun kwam de eigenaar van Trudie ook nog langs. Trudie is een pup van Runa haar nest, was erg leuk om haar weer te zien. Hebben dan ook een familiefoto gemaakt van Trudie, Runa en Ymir, drie generaties.

Eirun exterieur
Trudie,Runa,Ymir

29-09-2021


Op 26 september is Eirun geslaagd voor de Deense gedragtest. Van te voren hadden we wel een goed gevoel over haar deelname maar het blijft altijd spannend, je weet nooit precies hoe de hond gaat reageren. Helaas kunnen we hiervan geen foto's of video's plaatsen omdat het niet is toegestaan om opnames hiervan openbaar te publiceren. Volgende maand gaan we de exterieurkeuring met haar doen en ook een hartscan laten maken. Als dit allemaal goed gaat, is ze goedgekeurd voor de fok. We hebben besloten om dan in het voorjaar van 2022 te gaan fokken. Ze is dan 2,5 jaar. Vanaf ongeveer 2 jaar mag je fokken met een teef maar meestal kiezen we ervoor om te wachten tot een jaar of 3. Maar omdat Eirun na de eerste loopsheid een baarmoederonsteking heeft gehad, willen we niet te lang wachten. Als ze nogmaals een baarmoederonsteking krijgt, is fokken helemaal uitgesloten want dan moet ze gesterilliseerd worden. Als er meer nieuws is over de reu die we op het oog hebben, zal dat hier te lezen zijn.


26-08-2021


We zijn weer thuis van een week Denemarken. We hebben meegedaan met de show op Broholm, dit jaar was er zowel op zaterdag als zondag een show. Op zaterdag de Broholm show en zondag de Sehested show. De honden deden het goed, zowel op zaterdag als zondag kregen Ymir en Runa een Uitmuntend in de kampioensklasse. Op zaterdag kreeg Eirun een Zeer Goed omdat ze te klein was maar op zondag verraste ze ons met een 1 Uitmuntend en zelfs het winnen van de Tussenklasse! Ook was er een pup, Tascha, uit het laatste nest van Runa aanwezig, erg leuk om haar weer terug te zien.

Eirun

Naast het showen hebben we lekker met de honden gewandeld en met vrienden gebarbequed. Al met al een heel geslaagde week.

Eirun Eirun Runa Ymir Runa Kasteel Runa Eirun Wandeling Wandeling Wandeling Wandeling

12-07-2021


Vandaag stond er een afspraak voor Eirun bij de dierenarts op het programma. We hebben HD en ED foto's laten maken van de heupen en ellebogen. Ook hebben we de schouders laten rontgenen. Dit wordt in Denemarken de laatste jaren standaard erbij gedaan. In Nederland kun je de schouderfoto's niet officieel laten beoordelen door de Raad van Beheer maar de dierenarts heeft er ook veel verstand van en kan het ook beoordelen. Haar schouders zagen er goed uit, geen afwijkingen en geen OCD. En later vandaag kregen we ook de officiele uitslag van haar heupen en ellebogen, HD A met Norbergwaarde 40 en ED 0. Dit zijn de hoogste (en beste) scores die je kan halen. Dus we zijn erg blij met dit resultaat.

ED HD

11-07-2021


We zijn inmiddels twee maanden verder en alle pups zijn vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Het was een drukke maar hele leuke tijd. We wensen alle eigenaren veel plezier met hun pup en hopen ze in de toekomst snel weer te zien.

Nest 2021

11-05-2021


De pups zijn nu een week oud. Een paar dagen na de geboordte is er een teefje overleden. Er zijn nu nog 2 teven en 7 reuen, deze maken het goed.

Pups

05-05-2021


Gisteren op 4-5 is Runa bevallen van 10 pups, 7 reuen en 3 teven. In totaal was ze drachtig van maar liefst 14 pups maar er zijn 4 pups helaas doodgeboren. Vader van de pups is Sonic uit Nederland. Het 10-tal maakt het goed en voor alle pups hebben we ook al een nieuw baasje gevonden.

Pups

30-03-2021


We hebben heel mooi nieuws! Runa is 4 weken geleden gedekt en na het maken van een echo blijkt dat ze drachtig is! De pups zullen rond 3 mei geboren worden. Vader van het nest is Sonic en we kijken erg uit naar de pups van deze mooie combinatie. We hebben op dit moment genoeg mensen op de wachtlijst.
Hier een paar fotos's van het mooie koppel

Runa Sonic Runa en Sonic Runa en Sonic Runa en Sonic

18-01-2021


De tijd gaat snel, het is al 2021. Hier is het rustig, door Covid-19 voorlopig nog geen shows en andere hondenevenementen. We wachten op de loopsheid van Runa zodat we haar kunnen laten dekken. Hopelijk hebben we binnenkort meer nieuws hierover. Gisteren hebben we nog een aantal mooie winterse plaatjes geschoten in het bos, hieronder een aantal voorbeelden.

Eirun, Runa en Ymir Runa Eirun Ymir Ymir Eirun en Runa Eirun en Runa

10-11-2020


We zitten inmiddels in november en Eirun is 2 november al weer een jaar geworden. Helaas was ze ook ziek, ze had een baarmoederonsteking. Een kwaal die bij oudere teven vaker voorkomt maar bij zulke jonge teven zeldzaam is. Ze had er gelukkig zelf weinig last van, we waren er snel bij. Normaal gesproken zou een teef gesteriliseerd worden als ze last hebben van een baarmoederonsteking maar omdat Eirun nog zo jong is en eigenlijk geen klachten had, wilden we graag eerst medicatie proberen. Dat lijkt goed te hebben uitgepakt, bij de controle echo vorige week was het al een stuk verbeterd. Hopelijk heeft ze bij haar volgende loopsheid geen klachten meer en kunnen we in de toekomst alsnog met haar fokken.

Eirun


23-09-2020


Het is al eind september en alles gaat z'n gangetje hier. We hebben deze maand met Eirun nog mee gedaan aan een hondenshow in Zwolle. Door covid-19 werd deze show buiten gehouden met een beperkt aantal deelnemers en zonder publiek. Het was prima georganiseerd. En Eirun deed het keurig ondanks dat we eigenlijk niet getraind hadden voor de show. Ze kreeg een Uitmuntend en werd Beste van het Ras. Haar eerste punt voor het Nederlands Kampioenschap is binnen.

Eirun Eirun

10-08-2020


Helaas is de combinatie van Runa en Sonic niet gelukt, Runa is leeg gebleven. We gaan het over een half jaar opnieuw proberen, eerst even rustig nadenken welke reu we willen gaan gebruiken de volgende keer.

21-04-2020


We hebben leuk nieuws! Voor het aanstaande nest van Runa hebben we definitief een reu gevonden! Het viel nog niet mee, door al het corona gebeuren kunnen we niet naar een reu in het buitenland. Maar gelukkig zit er in Nederland nog een hele mooie reu die tot nu toe niet gebruikt is voor de fok.
Het is de 4-jarige Sonic, hij heeft HD-A en ED-0. En hij heeft met goed gevolg de gedragstest gedaan en een Uitmuntend gehaald op een show bij een Deense keurmeester. We wachten nu op de loopsheid van Runa en kijken uit naar een nestje van deze combinatie.

Sonic Sonic

15-04-2020


We zijn bezig met de voorbereidingen voor het nestje met Runa en er is wat gewijzigd in de plannen. We hebben een mooie reu op het oog in Denemarken en zouden deze graag gebruiken voor het eerste nest met Runa. Maar helaas zit de grens nog steeds op slot en de dat blijft voorlopig ook zo. De kans is dan ook groot dat als Runa met 1-2 maanden loops wordt we niet naar de reu in Denemarken kunnen
We hebben andere opties bekeken zoals het opsturen van gekoeld zaad van de reu maar door de corona crisis kan dit niet gegarandeerd binnen 24 uur in Nederland zijn. Het kan wel 4 dagen onderweg zijn en dat is veel te lang. De klinieken in Denemarken die dit versturen, zijn dan ook hiermee tijdelijk gestopt. Daarom zijn we gaan nadenken aan een alternatief. In Nederland zijn maar weinig goedgekeurde reuen en een aantal zijn ook weer familie van Runa. Toch vonden we nog een reu die bijna is goedgekeurd voor de fok. Moet alleen nog een paar onderzoeken ondergaan wat de komende weken zal gebeuren. Mocht alles goed zijn met deze reu, dan gaan we hem gebruiken. Het is een hele mooie en relaxte reu en we zijn blij dat zijn eigenaren zo snel alles willen regelen. Als alles rond is, zullen we dat hier ook posten.
En met onze jongste Broholmer Eirun gaat alles ook heel goed, ze is alweer ruim 5 maanden en weegt meer dan 30 kg. Dus ze groeit erg hard. Ze is nog steeds een heerlijke knuffel.

Eirun Eirun

27-03-2020


Het is erg rustig de laatste paar weken. Door de corona crisis zijn alle hondenshows en trainingen voorlopig geannuleerd. De omstandigheden door de cornona kunnen ook invloed hebben op onze fokplannen omdat we op dit moment de grens niet meer over mogen naar de reu. We hopen dat de loopsheid van Runa nog een poosje op zich laat wachten tot de omstandigheden gunstiger zijn. We genieten voorlopig nog maar even van het mooie weer en de wandelingen met onze 3 honden. Daarnaast hebben we afgelopen week het Nederlands Kampioenschapsdiploma van Runa ontvangen.
Runa Ymir, Eirun, Runa Ymir, Eirun, Runa

03-03-2020


Afgelopen weekend hebben we 2 dagen meegedaan aan de Martinidogshow in Groningen. De eerste dag werd ze 4e van de teven met een Uitmuntend en het reserve-CACIB. De dag erna werd ze 2e met een Uitmuntend en kreeg tevens het reserve-CAC. Door dit laatste punt is ze nu Nederlands Kampioen!

Runa Runa Runa Runa

17-02-2020


Sinds kort woont Eirun bij ons! Ze is een pup van Pago Threant Luna en kleindochter van Saga. Ze is een heerlijk ondeugende pup en doet het prima.

Eirun Drie

13-02-2020


Vandaag hebben we een hart echo van Runa laten maken om hartafwijkingen uit te sluiten. En alles was gelukkig prima in orde. Ze is nu helemaal klaar voor de fok. We hopen dan ook op pups van Runa in 2020.

Daarnaast is Ymir gisteren geopereerd. Hij stonk behoorlijk uit zijn bek en had een paar verrotte snijtanden. In totaal zijn er 4 tanden verwijderd. Omdat hij toch onder narcose was, hebben we ook 3 talgbulten laten verwijderen. Hier had hij geen last van maar ze groeiden redelijk snel en kunnen dan op termijn wel gaan knappen of ontsteken. Na een dagje is hij al weer helemaal de oude.

Ymir Ymir

16-12-2019


Afgelopen weekend zijn we in Denemarken geweest bij de fokker van Saga. Ze heeft een paar jaar geleden een pup van Saga van ons gekocht, Luna. En Luna heeft nu zelf weer een nest waarvan wij een teefje krijgen. Ze is dus een kleindochter van Saga en gaat Eirun heten. We kijken er naar uit om haar over een paar weken op te halen.

Eirun Eirun

14-10-2019


Op 13-10-2019 zijn we met onze honden naar Denemarken geweest en hebben we met Runa de mentaltest gedaan. Ze is geslaagd! Het ging erg goed, ze schrok af en toe van de testonderdelen maar herstelde snel weer. Precies wat we graag zien in het ras. Nu is ze goedgekeurd voor de fok! We gaan nog wel van te voren een hartecho laten maken om hartaandoeningen uit te sluiten. We gaan ervan uit dat hier niks uitkomt. Nu op zoek naar een geschikte reu en hopelijk hebben we dan een nestje van Runa in 2020!
Runa Runa Runa

28-08-2019


We zijn weer terug van een weekend Broholmer clubmatch. Was weer zeer geslaagd, de honden hebben het heel goed gedaan. We hadden prachtig weer en hebben er leuke dagen gehad. Runa kreeg een Uitmuntend en werd derde in de tussenklasse, Ymir kreeg een Uitmuntend in de kampioensklasse. Een pup van Saga, Pago Threant Luna werd eerste in de open klasse en derde teef van de show, een geweldig resultaat. De dag na de show hebben we met Runa de exterieur keuring gedaan, ze is hiervoor met vlag en wimpel geslaagd. Nu alleen nog de mental test en dan is ze goedgekeurd voor de fok. De mental test gaan we later dit jaar doen. Hieronder nog een aantal foto's van een geslaagd weekend.

Runa Runa Runa Ymir Runa Runa en Ymir
Runa Runa Ymir Ymir

27-06-2019


Afgelopen zondag zijn we bij Boeran op bezoek geweest, hij is de broer van Runa en dus een zoon van Ymir. We hadden hem een jaar geleden voor het laatst gezien. Hij was behoorlijk gegroeid en zag en prima uit. Hieronder nog een paar foto's van alle honden. Met name Boeran en Runa konden het prima met elkaar vinden.

Boeran Boeran, Runa en Ymir Runa en Boeran

Ook kwam Njord de afgelopen maand nog op bezoek, hij is een pup uit Saga haar laatste nest en inmiddels bijna 3 jaar oud. Ook Njord is een erg lieve hond. De eigenaren waren in mei op de show in Luxemburg geweest en Njord werd daar Beste van het Ras! Wat een mooi resultaat!

Njord

20-05-2019


We hebben een weekje vrij gehad en zijn op stap geweest met de honden. Eerst naar Duitsland, naar Gerd. Dit is een pup uit Saga haar laatste nest, hij is nu ruim 2,5 jaar oud. We hebben heerlijk gewandeld met de drie honden. We kregen tevens het nieuws dat Gerd de Hongaarse teef Abigail had gedekt, de pups worden volgende maand verwacht. Leuk om te zien dat de door ons gefokte honden ook weer zelf nakomelingen krijgen. We zijn erg benieuwd naar de pups.
Het weekend daarna zijn we weer naar Duitsland geweest, naar de Hund und Katz in Dortmund. Er deden ruim 8000 honden mee verdeeld over 3 dagen. Ymir en Runa hebben het goed gedaan. Op vrijdag was de Europasieger, Runa had stevige concurrentie en werd derde in de tussenklasse met een Uitmuntend. Ymir werd Beste reu en kreeg de titel 'Europasieger 2019'.
De volgende dag was de Fruhjahrssieger, Runa werd Beste teef en Ymir Beste reu. Toen moesten ze tegen elkaar voor de beste van het ras. Dat werd Ymir. Beide kregen ze de titel 'Fruhjahrssieger 2019'. Het was beide dagen een gezellige show, we hebben bekenden gesproken en ook nieuwe Broholmer eigenaren leren kennen.

Runa, Ymir en Gerd
Ymir BOB Runa Runa Ymir
Ymir Runa Ymir

09-05-2019


Van 17 tot en met 19 mei wordt in Dortmund weer de jaarlijkse Messe Hund & Katz gehouden. Dit is een van de grootste hondenshows van Europa. Wij doen op 17 en 18 mei mee met Ymir en Runa. Runa in de tussenklasse en Ymir in de kampioensklasse. Op vrijdag 17 mei doen er 11 Broholmers mee, deze worden om 10:00 uur gekeurd in hal 6, ring 8.
Op zaterdag zijn er 5 Broholmers die gekeurd worden om 10:30 in hal 6, ring 2. Hopelijk is er veel belangstelling voor het ras.
Meer info over de show:www.messe-hund-und-katz.de

29-04-2019


Vandaag hebben we rontgenfoto's laten maken van Runa haar heupen en ellebogen. En tegenwoordig krijg je dezelfde dag nog de nog de uitslag. Runa heeft HD-A met Norbergwaarde 40 en ED-0. Een betere uitslag kunnen we niet krijgen!

HD ED


07-04-2019


Runa heeft het goed gedaan op de IJsselshow in Zwolle. Ze was beste van het ras, ze kreeg als enige een Uitmuntend. Op de Hanzeshow een dag later kreeg ze een Zeer Goed. Ze heeft na dit weekend genoeg punten behaald voor het Nederlands kampioenschap maar is daarvoor nog te jong. Ze kan pas Nederlands Kampioen worden als ze 27 maanden is. Dus de volgende Nederlandse show waar we Runa voor inschrijven is pas als ze wat ouder is. Volgende maand gaan we met zowel Ymir als Runa in Duitsland meedoen aan een show.

IJsselshow

01-04-2019


Op zaterdag 6 en zondag 7 april doen we met Runa mee aan de IJsselshow en Hanzeshow in Zwolle. Op zaterdag doen er 3 Broholmers mee, allemaal teven. We zijn dan te zien in ring 15 rond 10:00 uur. Op zondag doen er 4 teven mee, dan zijn we rond 11:00 uur te zien in ring 16. Kom gerust langs als u kennis wilt maken met het ras. Voor meer info over deze shows zie: www.ijsselshow.nl/


04-03-2019


Runa heeft het goed gedaan op de Martinidogshow. Beide dagen was ze de beste teef en won daarmee het CAC. Op zaterdag was de Beneluxwinner en Runa kreeg die dag de titel Benelux Jeugd Winner. Omdat ze nu in totaal op 3 shows een 1 Uitmuntend heeft gehaald in Jeugdklasse is ze nu ook Nederlands Jeugdkampioen!

Martinidogshow
Martinidogshow
Beneluxwinner

24-02-2019


Van 1 tot en met 3 maart is de Martinidogshow en de Beneluxwinner in Groningen. We doen met Runa ook 2 dagen mee. Op vrijdag en zaterdag zijn er in totaal 3 Broholmers te zien, twee teven en een reu. Op vrijdag in ring 2 en zaterdag in ring 6. Op beide dagen worden de honden rond 9:30 uur gekeurd. Meer informatie over de show www.martinidogshow.com


23-12-2018


Op 14 en 15 december hebben we met Runa meegedaan aan de Hollandcup en de Winner in Amsterdam
Op vrijdag had Runa andere plannen dan netjes door de ring lopen, ze was iets te vrolijk aan het rondspringen. Ze kreeg nog wel een Uitmuntend maar de andere teef won de junior klasse. Thora, een dochter van Ymir won de tussenklasse. De dag erna op de Winner ging het een stuk beter, Runa liep mooi mee en won de junior klasse. Ze kreeg ook de officiele titel Junior Winner 2018. Thora won weer de tussenklasse en werd tweede beste teef van die dag. Al met al een geslaagd weekend. Nu eerst lekker van de elkaar en de honden genieten tijdens de feestdagen. Iedereen een fijne kerst en alvast een heel goed 2019!

Kerst

10-12-2018


Op 14 en 15 december as is de Hollandcup en de Winner in Amsterdam. We hebben Runa voor beide dagen ingeschreven. Op vrijdag doen er 4 Broholmers mee en zaterdag 5 Broholmers. Op vrijdag worden ze om 11:00 uur in ring 8 gekeurd en op zaterdag om 12:45 uur in ring 2. We zijn benieuwd hoe Runa het gaat doen. Afgelopen zaterdag heeft Pago Threant Njord meegedaan met de internationale hondenshow in Kassel, Duitsland. De eerste dag werd hij Beste reu (BOS) en de tweede dag de beste in de Open Klasse. Hij voldoet nu ook aan de fokeisen voor Duitsland. We vinden het erg fijn dat zijn baasjes hier hun best voor gedaan hebben.

19-11-2018


Dit weekend hebben we met Runa meegedaan aan de Bundessieger show in Dortmund. Runa deed het goed, ze kreeg een mooi keurrapport. Helaas vond de keurmeester haar iets te klein, waardoor ze een Zeer Goed kreeg. Volgende maand gaan we het nogmaals proberen op de show in Amsterdam. Pago Threant Gerd deed 2 dagen mee met deze show en kreeg beide dagen een Zeer Goed. Gerd is hiermee nu ook goedgekeurd voor de fok in Duitsland. We zijn blij dat zijn baasjes de moeite genomen hebben om aan de eisen van de Duitse Kennelclub te voldoen.
We hebben ook de definitieve uitslag van Saga haar sectie gekregen. Dat was wel wat anders dan we dachten, ze is uiteindelijk overleden aan een longontsteking. Zowel wij als de dierenarts wisten niet dat ze dat onder de leden had. Doordat ze ook de huidinfectie had gekregen van de inenting is de longontsteking haar waarschijnlijk fataal geworden. Als ze alleen 1 van beide infecties had gehad, was het misschien anders afgelopen. We zijn nog steeds erg vedrietig dat ze is overleden maar wel opgelucht dat er nu wat vragen beantwoord zijn door de uitslag van de sectie.

05-11-2018


Dit keer geen leuk nieuws maar een hele verdrietige mededeling. Saga is op 24 oktober jl. helaas zeer plotseling overleden. Voor ons nog steeds erg onwerkelijk en moeilijk te begrijpen. Ze kreeg een infectie na een inenting en werd binnen korte tijd erg ziek. Na anderhalve dag bij de dierenarts te hebben gelegen,is ze toch nog vrij plotseling overleden. Ze had geen koorts maar wel een behoorlijke infectie. Wat er precies mis is gegaan, weten we niet. Ze is opgestuurd naar de Gezondheidsdienst voor Dieren voor sectie. Met een paar weken hopen we daar meer duidelijkheid over te hebben. We zijn erg verdrietig dat ze niet meer bij ons is, ze was een prachtige teef met een gouden karakter. Saga is het begin van onze Pago Threant kennel geweest. Ze heeft 10 mooie pups voortgebracht die in Nederland, Duitsland, Italie en Denemarken terecht zijn gekomen. Een aantal van deze pups heeft zelf ook weer pups gekregen, waaronder Ymir en haar kleinkinderen wonen door heel Europa. In Ymir en gedeeltelijk ook in Runa zien we wat van haar mooie verschijning en prachtige karakter terug. Saga is 8 jaar geworden.

Saga

19-10-2018


We hebben een paar dagen geleden een röntgenfoto laten maken van Ymir zijn staart om te kijken hoe het aan elkaar groeit. Het is nog steeds gebroken en voordat het weer helemaal in orde is, zijn we wel een paar maanden verder. De dierenarts raadde aan om zijn staart nog minstens 2 maanden ingepakt te houden. De dierenarts had goede hoop dat het weer aan elkaar gaat groeien en tot nu toe is er dan ook geen sprake meer van amputatie van een deel van de staart, gelukkig maar.

Ymir

02-10-2018


Het is alweer oktober en we hebben nogal wat nieuws. Ten eerste is Runa afgelopen maand weer geopereerd omdat ze wat had opgegeten. Ditmaal een stuk hondenspeelgoed. Gelukkig waren we er nu ook weer op tijd bij en houdt ze er verder niks aan over. We houden haar nu nog beter in de gaten en hopelijk was dit echt de laatste keer. En Ymir heeft een ongelukje met zijn staart gehad waardoor deze is gebroken. De staart is nu ingepakt en hopelijk groeien de delen weer aan elkaar. Mocht dit niet het geval zijn dan moet waarschijnlijk een deel van de staart geamputeerd worden. We hopen dan ook dat dat niet nodig is. Ook zijn we naar de clubmatch van Broholmer Deutschland geweest op 29 september jl. Onze honden en de honden die onze kennelnaam dragen, hebben het allemaal erg goed gedaan. Hieronder de resultaten:

* Brosiris Saga: 1 Uitmuntend, Beste Veteraan
* Pago Treant Ymir: Uitmuntend, 4e plaats in de Kampioensklasse
* Great Master Golden Dutch (Runa): 1 Uitmuntend, Beste Junior
* Pago Treant Gerd: 1 Uitmuntend, Winnaar Open klasse
* Pago Threant Njord: Uitmuntend, 4e plaats Open klasse

Al met al een zeer geslaagde en vooral gezellige dag. Daarnaast zijn zowel Gerd als Njord goedgekeurd bij de exterieurkeuring die dezelfde dag plaats vond. Hieronder nog een paar foto's van de show

Ymir Ymir Runa Runa Gerd Njord Saga Gerd Gerd&Saga Njord Gerd

30-08-2018


Op 26 augustus was weer de jaarlijkse clubmatch in Gudme van de Deense Broholmer vereniging. Er waren maar liefst 216 Broholmers ingeschreven, een record. Runa was als eerste aan de beurt in de juniorklasse. Ze stond met 31 andere honden in de ring, ze kreeg een Uitmuntend en een mooi keurrapport. Ze was verder niet geplaatst maar omdat ze een van de jongste was in deze klasse, hadden we dat ook niet verwacht. Ymir kwam daarna, in de Kampioensklasse, hij kreeg ook een Uitmuntend met CK (Kampioenskwalificatie). Dat is iets wat ze alleen in Denemarken toekennen. Van de 11 honden kregen 6 deze kwalificatie. Saga was als laatste aan de beurt in de Veteranenklasse. Ze kreeg ook een Uitmuntend en behaalde ook nog de 4e plaats. Al met al een geslaagde show. Daarnaast hebben we veel bekenden gesproken en een heel gezellig weekend gehad. Ook lekker gewandeld met de honden langs het strand en in het bos.

Runa Ymir Saga


13-08-2018


Gisteren zijn we bij de World Dog show geweest in Amsterdam. We hadden Runa ingeschreven, ze kreeg een Uitmuntend maar werd niet geplaatst. Voor een eerste show waar we eigenlijk nog niet voor getraind hebben, een mooi resultaat. Thora, een nakomeling van Ymir, won de tussenklasse met een Uitmuntend! Daarnaast heeft Helen Luna geshowd. Luna is een pup uit het laatste nest van Saga en woont in Denemarken bij de fokker van Saga. Luna deed het erg goed, ze won van alle teven en daarna versloeg ze ook de beste reu. Ze werd Wereld Winner 2018 en Beste van het ras!

Runa Runa

Luna Luna


26-07-2018


We hebben deze week een loge, Thora is op bezoek. Thora is net als Runa een dochter van Ymir. Ze zijn halfzussen, Thora is geboren in Italie. Het is voor de honden wel erg warm nu, ze liggen veel te slapen. 's Morgens vroeg en 's avonds laat is de temperatuur wat beter om te wandelen. Hopelijk is het over een paar dagen wat minder heet overdag, dan kunnen we er wat meer opuit.
Volgende maand, 12 augustus, is de World Dog Show in de RAI in Amsterdam. Daar zullen 24 Broholmers te bewonderen zijn. Mocht je graag kennis willen maken met het ras, dan is deze show uitermate geschikt om meerdere exemplaren bij elkaar te bewonderen. De Broholmer wordt direct om 9:00 uur gekeurd in hal 8, ring 51a. Voor meer info zie ook: www.wds2018.com/

Van links naar rechts: Ymir, Saga, Thora en Runa 4 Broholmers

Runa en Thora
Runa en Thora

01-07-2018


Runa heeft ons een paar dagen geleden flink laten schrikken. Ze was ineens erg ziek, ze bleef maar overgeven. Bij de dierenarts bleek dat er iets in haar darmen zat wat de boel blokkeerde. Ze is geopereerd en het bleek dat ze een steen had opgegeten! Gelukkig waren de darmen niet beschadigd en houdt ze er als het goed is niks aan over. Nu nog een poosje rustig aan doen en het eten weer langzaam opbouwen. Ze voelt zich in elk geval al weer een stuk beter.

Runa Steen

09-06-2018


Op 27 april is Ymir vader geworden van 7 pups, de moeder is Bahar in Polen. Inmiddels zijn de pups al weer 6 weken oud en groeien als kool. Als alles goed gaat, komt er ook een reutje uit het nest naar Nederland.

Pups Ymir en Bahar


05-04-2018

Puppy nieuws! Ymir wordt eind april opnieuw vader, hij heeft in februari Bahar uit Polen gedekt en zij is drachtig! Eind april worden de pups verwacht.

Ymir en Bahar


29-03-2018

Met Runa gaat het prima. Ze is al ruim 5 maanden oud en weegt meer dan 30 kg. Ze vermaakt zich prima met Ymir en Saga. Hieronder een foto van haar van vandaag.

Runa

26-01-2018

Runa woont sinds 2 dagen bij ons! Dennis heeft haar met het vliegtuig opgehaald uit Helsinki. Ze is samen met haar broer Boeran naar Nederland gekomen. Boeran is op Schiphol opgehaald door zijn nieuwe familie. Runa is een hele lieve, rustige pup, gaat prima samen met haar vader Ymir en oma Saga. We hebben nu 3 generaties Broholmers, erg leuk. We hopen dat Runa opgroeit tot een sociale, stabiele en gezonde Broholmer en dat we in de toekomst met haar kunnen fokken. Voor nu genieten we van haar puppystreken.

Runa Boeran Runa Runa Ymir en Runa Ymir, Saga en Runa

02-12-2017

Deze week zijn we naar Helsinki geweest om op bezoek te gaan bij de pups van Ymir. Ook hebben we meegewandeld met de kerst parade in Helsinki met de Finse Broholmer vereniging. De pups van Ymir zagen er erg mooi uit, sommige leken sprekend op Ymir als pup en andere meer op Hilda, de moeder. En we hebben zelf een pup uitgezocht! In januari komt Runa bij ons wonen, we kijken erg uit naar haar komst naar Nederland.

Runa Pups Pups Pups Kerst parade

16-11-2017

Op 12 november zijn we naar de Worldwinner Dog show 2017 geweest in Leipzig. Er deden maar liefts 41 Broholmers mee, een record aantal! Ymir zat met in totaal 8 reuen in de Kampioensklasse. Hij werd uiteindelijk 4e, de eerste vier werden ook alleen maar geplaatst. Een prima resultaat gezien de sterke concurrentie. Pago Treant Luna uit Denemarken deed ook mee, ze is een pup uit het laatste nest van Saga. Ze deed mee in de juniorklasse, daar waren 9 honden ingeschreven. Luna werd tweede! We zijn blij met de behaalde resultaten. Voorlopig zijn we even klaar met showen maar er staan nog genoeg andere activiteiten in de planning met onze Broholmers.

Ymir Leipzig
Ymir en Saga Leipzig Luna Leipzig


16-10-2017

Op 9 oktober is Ymir vader geworden van een nest puppies in Finland! Hilda heeft 10 pups gekregen, 4 teven en 6 reuen. Moeder en pups maken het goed!

pups Finland

25-09-2017

Afgelopen zaterdag was de Clubmatch van de Duitse Broholmer vereniging in Siegen. Njord deed ook mee en daarom besloten we om Saga en Ymir ook in te schrijven. We hebben goede resultaten geboekt! Ymir werd 3e in de kampioensklasse, Saga 2e in de kampioensklasse en Njord 2e in de juniorenklasse! En we hebben nog meer goed nieuws, Ymir wordt opnieuw vader van een nest pups, dit keer in Finland! Begin oktober worden de pups geboren.

Ymir Siegen Ymir Siegen Saga Siegen Njord Siegen

Drachtaankondiging Hilda en Ymir in Finland:
Hilda Ymir


22-08-2017


Gerd Broholm

Na een jaartje te hebben overgeslagen ivm een nest pups, zijn we dit jaar weer naar de show bij kasteel Broholm geweest. Het was zoals altijd weer erg gezellig, veel bekende en nieuwe gezichten gezien. Ook waren alle 6 de pups van Saga haar laatste nest aanwezig, geweldig om ze allemaal bij elkaar te zien. Daarnaast lekker gewandeld en met een grote groep Nederlanders, Duitsers en Italianen gebarbequed. Saga en Ymir deden het goed op de show, Ymir kreeg een uitmuntend, verder niet geplaatst. Saga werd 5e in de kampioensklasse, een heel mooi resultaat omdat ze op de show al bijna 7 jaar was. Gisteren is ze weer een jaartje ouder geworden en hopelijk komen daar nog vele bij. Pago Threant Luna werd 2e in de juniorklasse en Pago Threant Kastanie werd 4e in dezelfde klasse, een geweldig resultaat. Pago Threant Gerd kreeg een goed en Pago Threant Njord een zeer goed. Zowel baas al hond hadden nog niet veel ervaring met het showen en het was voor allen nog wat onwennig. Met 4 pups en Saga hebben we nog meegedaan in de nakomelingen en fokkersklasse op de show.

Ymir Broholm Saga Broholm Pups2016 Fokkersklasse


24-07-2017

De afgelopen weekenden zijn we op bezoek geweest bij zowel een pup van Ymir als een pup van Saga. Eerst zijn we in Friesland geweest bij Thora, een pup van Ymir en Nynive. Ze lijkt sprekend op Ymir en heeft ook zijn karakter. Leuk om 3 generaties bij elkaar te zien. De week erna zijn we bij Njord geweest, hij is inmiddels bijna een jaar. Het is een mooie, vrolijke en lieve hond geworden. In Denemarken zien we alle pups uit Saga haar laatste nest bij elkaar, een mooi vooruitzicht.
Thora Thora Njord Njord

08-06-2017

De pups van Ymir en Nynive zijn inmiddels al bijna 9 weken. Hieronder nog een paar foto's van het hele stel. En een foto van Thora, de pup die naar Nederland gaat, binnenkort gaan we haar in het echt bewonderen. Ymir moest gisteren zelf nog onverwacht onder het mes. Hij had een afgebroken tand, waarschijnlijk te lomp geweest met het slepen van stokken. Het snijtandje in zijn onderkaak was al aan het ontsteken en moest getrokken worden. Alles ging goed en hij eet alweer prima.

Pups Ymir Pups Ymir Thora

22-05-2017

Vanuit Denemarken kregen we het mooie bericht dat Pago Threant Luna de junior klasse had gewonnen op de Broholmershow in Roskilde! Ze stond in de klasse met 8 andere teven. Ze kreeg een prachtig keurrapport van de Deense raskeurmeester.
Luna Roskilde Luna Roskilde

22-05-2017

Afgelopen weekend hebben we met Ymir meegedaan aan de Europasieger en de Internationale show in Dortmund. Op zaterdag deden er 4 Broholmers mee, op zondag 5. Ymir werd beide dagen beste van het ras en behaalde de titels VDH-Europasieger en VDH-Fruhjahrssieger. Ook heeft hij in totaal 3 CAC's behaald en met de 3 die hij al had is hij nu ook Duits Kampioen! Omdat Ymir beste van het ras was geworden, konden we een foto laten maken van de winnaar. Maar bij de fotostand aangekomen leek ons een familiefoto toch leuker, zie hier het resultaat ;-)

Ymir Dortmund Dortmund
Ymir Dortmund Ymir Dortmund


18-05-2017

Gisteren kregen we de officiele kampioenschapspapieren van het Luxemburgs kampioenschap met de post.
Luxemburg kampioen

24-04-2017

In het tijdschrift 'Onze Hond' is Ymir in mei de hond van de maand! Twee volle pagina's met een hele mooie foto staan voorin het blad. Het tijdschrift is deze maand te koop in de meeste boek-en tijdschriftenhandels.

Onze Hond
Onze Hond


13-04-2017

En nog meer goede berichten. Ymir is op vrijdag 7 april jl. vader geworden van 9 pups, 5 teven en 4 reuen! De moeder van de pups is de Italiaanse teef Nynive en als alles goed gaat, komt er ook 1 teefje van deze combinatie naar Nederland.

Luxemburg

10-04-2017

Afgelopen weekend hebben we meegedaan met de internale hondententoonstelling in Luxemburg. Er deden drie Broholmers mee waaronder Ymir. Ymir werd Beste van het ras en omdat hij meedeed in de kampioensklasse is hij ook gelijk Luxemburgs Kampioen! De dag na de show hebben we nog heerlijk gewandeld met de honden door een park in Luxemburg stad.

Luxemburg

27-02-2017

We zitten alweer in 2017 en onze eerste show in het nieuwe jaar is een feit. Gisteren zijn we naar 'De schaal der Kempen' geweest in Weelde,
Ymir deed daar mee in de Kampioensklasse, er was nog een andere reu in de Open Klasse. Ymir won en werd beste van het ras.
Omdat hij punten heeft behaald in Nederland, Duitsland en nu ook Belgie, is hij nu Internationaal Kampioen! Het certificaat is aangevraagd en hopelijk ontvangen we het binnenkort.
Daarnaast was de show nog een groot succes want Ymir eindigde in de erering bij de laatste 8 van rasgroep 2! Dit is de grootste rasgroep en in Weelde stonden er zo'n 40 honden in de ring.
Meestal wordt er niet gekozen voor de onbekendere rassen, toch leuk dat Ymir bij de laatste 8 eindigde mocht blijven staan.

Weelde

15-12-2016

Het is alweer de laatste maand van het jaar 2016. We hebben weer een aantal nieuwtjes!
Ymir is nu helemaal goedgekeurd voor de fok volgens de regels van de Deense Broholmervereniging!

We hebben afgelopen weekend meegedaan aan de Winner in Amsterdam. Hier werd Ymir beste van het ras! Hij kreeg het CAC/CACIB en de titel Winner 2016. De keurmeester bij deze show was Gunner Nymann uit Denemarken, dit is 1 van de geselecteerde keurmeesters in Denemarken voor de fokselectie. Aangezien Ymir een Uitmuntend scoorde bij deze keurmeester is hij nu goedgekeurd voor de fok in Denemarken! Buiten Denemarken was hij al goedgekeurd. Volgend jaar hebben we nog een aantal shows gepland in Belgie en Duitsland.

Winner 2016

24-10-2016

Vandaag hebben we een hart echo laten maken van Ymir. Sinds een aantal jaren wordt aangeraden om honden die gebruikt (gaan) worden voor de de fok te testen op aorta stenose. Ymir is gelukkig vrij van deze aandoening. Daarnaast is hij ook getest op DCM en andere klepaandoeningen. Zijn hart was helemaal in orde. Nu kan hij gebruikt worden voor de fok buiten Denemarken. Voor Denemarken zelf hebben we nog een Zeer Goed of een Uitmuntend showresultaat van een geselecteerde Deense keurmeester nodig. We hopen deze te behalen op de Winner in Amsterdam 10 december as. Daarnaast hebben we begin oktober met Ymir meegedaan aan de IJsselshow en Hanzeshow in Zwolle. Ymir was beide dagen Best of Breed en behaalde ook de CAC's Hij is nu ook Nederlands Kampioen!

Ymir Ymir

26-09-2016

De pups zijn nu bijna 9 weken, dit weekend zijn de eerste vertrokken naar hun nieuwe baasjes. De andere 2 zullen ook binnenkort verhuizen. 4 pups zijn verhuisd naar Denemarken en de andere 2 gaan naar Duitsland.
Pups Saga

30-07-2016

Saga is op 26 juli bevallen van haar pups! Ze kreeg 7 pups waarvan er na een dag eentje is overleden. We hebben nu nog 4 reuen en 2 teven. Deze 6 maken het goed. Alle pups hebben straks al een nieuw baasje. Zie 'Pups 2016' voor nog meer foto's.

Pups Saga

11-07-2016

Met Saga gaat alles goed, ze wordt langzamerhand steeds dikker. Met het warme weer kan ze niet zoveel meer beginnen maar nu het weer wat koeler is, wil ze graag weer mee wandelen. Hopelijk blijft ze de rest van de dracht zo fit. Op onderstaande foto's is ze 6 weken drachtig.
Saga 6 weken Saga 6 weken

30-06-2016

We hebben geweldig nieuws!! Saga is vorige maand gedekt door Balder uit Denemarken en ze is drachtig! We zijn hier heel blij mee, er waren op de echo behoorlijk wat pups te zien dus waarschijnlijk wordt het een groter nest dan de vorige keer. Rond 27 juli worden de pups verwacht. Saga voelt zich tot nu toe prima en hopelijk blijft dat de rest van de dracht zo. Voor meer info over deze combinatie en voor interesse in een pup, kijk bij 'Pups 2016' of mail naar info@broholmer.org

Saga en Balder

16-05-2016

Op 8 mei hebben we mee gedaan aan de show 'Hund und Katz' in Dortmund. Ymir was de beste van het ras van de 9 Broholmers die er mee deden. Hij kreeg het CAC/CACIB en de titel VHD Europasieger 2016, een heel mooi resultaat!

Europasieger

25-04-2016

Ymir is op 10 april geslaagd voor zijn gedragstest! In mei gaan we in Denemarken meedoen aan een show en hopelijk haalt hij dan een ZG of een U waardoor hij ingezet kan worden voor de fok in binnen- en buitenland. Daarnaast hebben we 23 april met Ymir meegedaan aan de internationale hondententoonstelling in Lingen, Duitsland. Er deed nog 1 andere Broholmer mee. Ymir werd beste van het ras en kreeg daarbij het CAC/CACIB. Ymir

Op 8 mei is in Dortmund de VDH Europasieger Ausstellung, daar doen maar lieft 9 Broholmers mee! Ook wij zijn daar met Ymir. De Broholmers worden gekeurd in hal 6, ring 2, rond 12.15 uur. Hopelijk komen er veel bezoekers het ras bewonderen. Voor meer info over de show kijk op www.messe-hund-und-katz.de


25-02-2016

Alle 4 de pups uit het nest van 2014 zijn nu getest op HD en ED en allemaal goede uitslagen:

Pago Threant Atla: HD-A en ED-0
Pago Threant Gefion: HD-B en ED-0
Pago Threant Sigyn: HD-A en ED-0
Pago Threant Ymir: HD-A en ED-0

In april gaan we met Ymir de Deense gedragstest doen, dit is de volgende stap om hem goedgekeurd te krijgen voor de fok. Daarna moet hij nog een exterieurkeuring doen of een show lopen in Denemarken en we laten nog een hartscan maken. De resultaten van de testen komen na de tijd zo spoedig mogelijk op de website te staan.

08-02-2016

Vandaag zijn we met Saga naar de dierenarts geweest voor een echo, helaas was er niets te zien. Ze is dus niet drachtig. De volgende loopsheid gaan we het weer proberen.

18-01-2015

Vorig weekend zijn we met Saga naar Denemarken geweest om bij Valde op bezoek te gaan. Alles is goed gegaan en we hopen dat Saga drachtig is! Over 3 weken kunnen we een echo laten maken!
Saga en Valde

En gisteren was er de jaarlijkse Nieuwjaarswandeling in Ede, leuke honden en leuke mensen, weer een geslaagde dag. Hieronder een groepsfoto, voor meer foto´s kijk dan op de Facebookpagina van Broholmer Nederland.
Nieuwjaarswandeling

14-12-2015

Dit weekend zijn we naar Amsterdam geweest om mee te doen aan de Holland Cup en de Winner. Er deden 3 Broholmers mee, Ymir in de tussenklasse, en een teef en reu in de open klasse. Ymir was de jongste maar won op beide dagen van de andere 2! Hij kreeg hierbij op beide dagen het CAC en CACIB en de titel 'Winner 2015'. Hij hoeft nu alleen nog 1 punt te halen als hij 27 maanden is om Nederlands Kampioen te worden. De dag na de shows hebben we nog een eind gewandeld met een stel andere Broholmers.
Winner Holland Cup
Wandelen Wandelen

30-11-2015

De Dogachtigenshow ging erg goed, Ymir werd beste van het ras! Over 2 weken doen we mee met de Amsterdam Winner in de RAI. Er doen in totaal 3 Broholmers mee. Op 11 december staan we in ring 24 en op 12 december in ring 2. Voor meer informatie over deze show zie ook: www.winnershow.nl

Dogachtigen


16-11-2015

Op 29 november as. doen we weer mee met de Dogachtigen show in Den Bosch. Dit is de grootste show met dogachtige honden ter wereld, rond de 1000 honden doen mee. Waaronder 3 Broholmers. Wij gaan meedoen met Ymir, hij is ingeschreven in de tussenklasse en Saga gaat mee voor de gezelligheid. De Broholmers worden gekeurd in ring 4 en zijn gelijk om 10.00 uur aan de beurt. Wie graag kennis wil maken met het ras, is van harte welkom om te komen kijken. Meer info over de show: www.dogachtigen.com04-11-2015

Vandaag kregen we de uitslag van Ymir zijn heupen en ellebogen. Hij heeft HD-A met Norbergwaarde 40 en ED-0. Dit is een heel goed resultaat waar we heel blij mee zijn! Hopelijk heeft de rest van het nest ook dezelfde goede resultaten.17-09-2015

Op 5 september jl. hebben we Kira helaas in laten slapen. Kira was onze eerste hond, een kruising tussen een Mastino Napolitano en een Berner Sennen. We hebben Kira uit het asiel gehaald toen ze anderhalf jaar oud was. Ze was niet de makkelijkste hond wat betreft vreemde mensen en andere honden. Tegenover ons was ze echter de meest lieve en loyale hond. Ook kon ze met onze eigen honden gelukkig altijd prima overweg. We zijn erg verdrietig maar beseffen ook dat we heel veel jaren van haar genoten hebben. Kira is bijna 15,5 jaar geworden.


KIRA 01-04-2000 * 05-09-2015
Kira

22-08-2015

Het is al weer eind augustus en we zijn weer terug van de jaarlijkse Broholmerclubmatch in Denemarken. Het was weer erg gezellig,veel oude bekenden gesproken en nieuwe Broholmer liefhebbers ontmoet. Ymir deed het goed in de jeugdklasse, van de 16 honden kregen er 6 een uitmuntend waaronder Ymir. Hij werd uiteindelijk niet geplaatst, omdat hij wat mager was. Hij had de weken ervoor slecht gegeten omdat Saga loops was. Hij kreeg verder een keurig rapport waar we blij mee zijn. Saga was pas helemaal aan het einde van de dag aan de beurt en had niet zoveel zin meer om netjes in draf te lopen. Daardoor kreeg ze een Zeer Goed. Naast deelname aan de show waren we ook voor een andere reden in Denemarken. We zijn wezen kijken bij een reu om eventueel te gaan gebruiken bij Saga haar volgende nest. We hadden van de Deense Broholmervereniging een aantal reuen doorgekregen en het is uiteindelijk Valde geworden. We wisten binnen een paar tellen na kennismaking met de hond dat dit een hele goede combinatie zou zijn met Saga. Een hele vrolijke, open en sociale reu met een zeer goed exterieur dat goed aansluit bij Saga. De reu heeft al meerdere nesten gehad en de pups daaruit doen het goed. Als alles goed gaat zal Saga in januari/februari 2016 gedekt worden.

Ymir

Ymir

Saga

Saga

Valde

Valde

Valde en Saga

Vlade en Saga

21-06-2015

Weer terug van 2 weken vakantie in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italie. In Italie hebben we meegedaan aan de World Dog show in Milaan. En met fantastische resultaten. Ymir werd BOB Junior beide dagen en kreeg de titels Junior World Winner 2015 en Italiaans jeugdkampioen. Zijn zus Gefion werd beide dagen BOS Junior en Sebastian, de vader van Ymir won beide dagen de show en werd World Winner 2015. Saga werd beide dagen tweede bij de teven en behaalde het reserve-CACIB. Naast de shows in Milaan hebben we ook heerlijk vakantie gevierd en lekker met de honden gewandeld in de bergen en langs het water. Daarnaast hebben we onlangs een hartscan bij Saga laten maken ivm de nieuwe regels die in Denemarken gelden voor de fok. Als we nogmaals willen fokken met Saga in de toekomst moet aangetoond worden dat ze vrij is van hartafwijkingen. En dat is ze, ze is vrij van aortastenose en DM!!

Ymir Ymir Ymir en Gefion Ymir Junior World Winner Saga

24-05-2015

Het is alweer mei 2015 en tijd voor een update. We zijn met de honden naar Denemarken geweest de afgelopen week voor een korte vakantie en de Broholmershow in Nyvang. Dit was voor het eerst een officiele clubmatch. Als je hond hier een Zeer Goed of Uitmuntend haalt, is dit een goedkeuring voor de fok, naast goede heupen, ellebogen en een goede gedragstest. De exterieurkeuring zoals we die in het verleden met Saga hebben gedaan bestaat niet meer. Voor Ymir hadden we dus een Zeer Goed of hoger nodig. Helaas heeft hij dit niet behaald, hij had een heel mooi keurrapport maar met de beoordeling Goed. Bijna alle jonge honden kregen een Goed of lager, waarschijnlijk in verband met de nieuwe regels. Ymir is nog erg jong en we hebben tijd genoeg om het nogmaals te proberen. Saga deed het beter en kreeg een Zeer Goed en werd 2e in de Kampioensklasse. Hieronder nog een paar foto's.

Ymir Ymir Denemarken

05-03-2015

Afgelopen weekend zijn we met Saga en Ymir naar de Martinidogshow geweest in Groningen. Ymir en Saga hebben het beide goede resultaten gehaald. Ymir kreeg een uitmuntend en de titel Benelux Jeugd Winner 2015. Saga kreeg eveneens een uitmuntend en werd beste van het ras en kreeg daarbij de titel Benelux Winner 2015. Hieronder een paar foto's:

Saga BNLWinner Ymir BNLWinner

27-01-2015

Weer even een update over onze honden, het is inmiddels al weer 2015. Met Ymir en Saga gaat alles prima, Ymir is inmiddels ruim 9 maanden en weegt nu ongeveer 50 kg. Afgelopen zaterdag hebben we even wat mooie winterse plaatjes geschoten. Daarnaast hebben we beide honden ingeschreven voor de Martinidogshow 2015 in Groningen. Dit jaar is de Martinidogshow ook gelijk de Beneluxwinner, deze titel is dus ook op de show te behalen.

Ymir en Saga Saga Ymir

07-11-2014

Het is alweer november 2014 en tijd voor een update over onze honden. We zijn afgelopen weken druk geweest met de honden. Vorige maand zijn we bij Ymir zijn zusjes op bezoek geweest, het was geweldig om de 2 van de 3 teefjes weer terug te zien. Ze zagen er beide prima uit en ze hebben heerlijk met elkaar gespeeld. Hieronder een paar foto's.

puppenreunie puppenreunie

Ook zijn we deze maand lekker een weekje op vakantie geweest naar Denemarken. Daar hebben we 1 en 2 november voor het eerst in Denemarken meegedaan aan een internationale show, de Deense Winner in Herning. Er deden in totaal op beide dagen 14 Broholmers mee, dat is best veel vergeleken met 1 of 2 hier in Nederland op een show. Ymir werd op beide dagen beste pup, met een heel mooi keurrapport. Saga liep helaas mank op de eerste show. Waarschijnlijk had ze de dagen ervoor te druk gedaan, ze loopt nog maar sinds een paar weken weer los en doet soms alweer erg wild. Op de show van zaterdag kreeg ze dan ook geen beoordeling. Gelukkig liep ze op zondag tijdens de Deense Winner een stuk beter en werd zelfs beste teef en kreeg de titel 'Deense Winner 2014'. Omdat ze meedeed in de kampioensklasse en daarbij het CACIB haalde, werd ze ook nog gelijk Deens kampioen. We vinden het super dat Saga in het land van herkomst deze titels behaald heeft.

Saga_DKCH DanskVinder2014

30-09-2014

We zijn ruim 10 weken verder na de TTA operatie van Saga. Een paar weken geleden hebben we opnieuw foto's laten maken van haar knie. De implantaten zitten allemaal nog op hun plek maar het bot was nog niet volledig dichtgegroeid. Ze moet nog een paar weken langer aan de lijn lopen. Dat is nu geen probleem aangezien ze toch loops is en niet los kan lopen. Daarna mag ze eindelijk weer lekker rondrennen. Met Ymir gaat alles prima. Hij is nog steeds een heerlijke blije pup. Met ruim 5 maanden weegt hij inmiddels al 36 kg! De komende maand gaan we ook op bezoek bij Ymir zijn zusjes, we zijn erg benieuwd hoe ze zijn. We zien geregeld foto's voorbij komen maar om ze in het echt terug te zien is wel heel leuk! Ook hebben we Saga en Ymir ingeschreven in een show in Denemarken. Daar gaan we in november naar toe. Dan nemen we ook gelijk lekker een weekje vakantie.

Ymir Ymir Saga en Ymir

07-09-2014

Weer even een update over onze honden. In augustus zijn we weer naar Denemarken geweest om mee te doen aan de Deense clubmatch. Dit keer alleen met Ymir. Saga is nog herstellende van haar operatie. Ymir deed mee in de baby-klasse en kreeg daar een uitmuntend. In stand deed hij het prima, maar draven door de ring werd al gauw springen en happen. Het is ook wel heel veel gevraagd voor een hond van 4 maanden om mee te doen met een show. We zijn blij dat hij een uitmuntend heeft gescoord met een heel mooi keurrapport. Ymir is verder nog steeds een hele speelse, wat drukke maar erg lieve pup.
Met Saga gaat het de goede kant op, wel moet ze nog steeds aan de riem lopen. De wandelingen gaan al steeds een stukje verder, 45 minuten kan ze het alweer volhouden. Volgende week gaan we weer foto's laten maken en als het bot goed aan elkaar is gegroeid, mag ze ook weer los mee met de wandelingen. Hieronder wat foto's van de Broholmershow.

Ymir in Gudme Gudme

23-07-2014

Met Ymir gaat het goed, Ymir is de enige reu uit het nestje van Saga en Sebastian, die hebben we zelf gehouden. Twee teven zijn ook in Nederland gebleven en 1 teeftje is naar Italie gegaan. Het gaat erg goed met alle pups, ze groeien flink. Met Saga gaat het helaas wat minder, door te wild spelen heeft ze haar kruisband gescheurd. Daar is ze gisteren aan geopereerd middels een TTA operatie. Dit is best een ingrijpende operatie waarbij de stand van de knie veranderd wordt door titanium implantaten in het onderbeen. Als het goed is, kan ze na een tijdje herstellen weer alles doen wat ze daarvoor ook deed. Nu eerst 8 weken rustig aan doen zodat het bot en de implantaten kunnen aangroeien.

Saga_knie Ymir

16-04-2014

Op 14 april is Saga de trotse moeder geworden van 4 pups, 1 reu en 3 teven. Met moeder en kroost gaat alles goed, kijk voor meer foto's ook bij 'Puppen'

Pups Saga

08-04-2014

Een paar foto's van vorige week, Saga is daarop 7 weken drachtig. Het gaat goed met haar al gaat haar buik nu wat meer in de weg zitten en heeft ze geen behoefte meer aan lange wandelingen. Nog een week en dan kunnen de pups al geboren worden!

Saga 7 weken drachtig Saga 7 weken drachtig

13-03-2014

Vandaag zijn we met Saga naar de dierenarts geweest voor een echo en ze is drachtig!! Rond 17 april worden de pups geboren. Hieronder een beeld van de echo met midden een pupje!

Echo Saga

18-02-2014

Afgelopen week zijn we met Saga naar Zwitserland gereden, vanuit Italie kwamen Sebastian en zijn baasje. De kennismaking tussen beide honden ging prima en Saga is meerdere keren gedekt door Sebastian. We hopen dan ook dat Saga drachtig is. Met vier weken kunnen we een echo laten maken om te zien of dit daadwerkelijk het geval is.

Saga en Sebastian

04-02-2014

Saga heeft ons verrast door bijna 2 maanden eerder dan gepland loops te worden! Binnenkort vertrekken we dan ook naar de reu, als er nieuws is, dan is dat hier zo snel mogelijk te lezen.

02-12-2013

Saga heeft het goed gedaan op de shows in Kortrijk (BE) en Den Bosch. Op 16 en 17 december in Kortrijk werd ze beide dagen Best of Breed, met beide dagen een CAC/CACIB en hiermee is ze nu internationaal kampioen! In Den Bosch werd ze beste teef van het ras en kreeg ook een CAC. Hieronder een paar foto's:

Eurodogshow Kortrijk dag 1

Saga Kortrijk

Eurodogshow Kortrijk dag 2

Saga Kortrijk

Dogachtigenshow Den Bosch

Saga en Fenge

14-11-2013

Vandaag kregen we bericht van de Raad van Beheer dat onze kennelnaam is goedgekeurd! Onze kennelnaam is Pago Threant, vrij vertaald: de gouw Drenthe. Dit is (een van) de oudste benaming voor de provincie Drenthe. We hopen in het voorjaar van 2014 op Pago Threant puppies!
En er is meer bekend over de hondenshow in Kortrijk, Belgie. Saga doet daar as. zaterdag en zondag (16 en 17 november) mee.
Zaterdag 16 november staan we in hal in hal 4, ring 36. De keuring begint direct om 10.00 uur. Op 17 november staan we met Saga in hal 2, ring 12. De keuring is dan ook om 10.00 uur. Voor meer informatie zie ook: www.eurodogshow.be

22-10-2013

We hebben Saga voor nog 3 shows ingeschreven dit jaar. Op 16 & 17 november doet ze mee met de Eurodogshows in Kortrijk, Belgie. Als ze op een van deze shows een CACIB haalt, is ze internationaal kampioen.
Voor meer informatie over deze show: www.eurodogshow.be
En op 1 december gaan we met haar meedoen aan de Dogachtigen show in Den Bosch. Dit is een van de grootste Dogachtigen shows van Europa. Voor iedereen die van dogachtigen en molossers houdt, is deze show een ware happening. Voor meer info zie ook: www.dogachtigen.com Mocht u geinteresseerd zijn in de Broholmer, kom dan naar een van deze shows om met het ras kennis te maken

20-08-2013

Afgelopen weekend zijn we zoals elk jaar in augustus naar de jaarlijkse Broholmer clubmatch geweest op landgoed Broholm. Het was weer een zeer geslaagde show, Saga deed mee in de kampioensklasse en werd 4e! En natuurlijk hebben we Sebastian bekeken, en ook in het echt was het net zo'n mooie hond als op de foto's. Daarnaast heeft hij een zeer prettig en open karakter wat goed bij Saga past. We hopen dan ook op een nest puppen in het voorjaar van 2014 van Saga en Sebastian. Verder hebben we in Denemarken natuurlijk weer veel oude bekenden gesproken en nieuwe vrienden gemaakt. Gezellig bij de barbeque de hele avond kletsen over van alles en nog wat maar vooral over honden! We kijken nu al weer uit naar komend jaar.

Saga_Kamp2013 Saga en Sebastian

05-08-2013

We hebben goed nieuws over het eerste geplande nest met Saga. We hebben een reu uitgezocht, het wordt Sebastian uit Italie! De dekking is goedgekeurd door de Deense Broholmervereniging. De eigenaar van Sebastian gaat ook met hem naar de Broholmershow in Gudme. Dan kunnen we Sebastian ook in het echt bewonderen. Op deze show zijn meer dan 100 Broholmers te zien! We hebben dan ook veel zin om weer mee te doen.

Sebastian

Sebasian

19-05-2013

We zijn weer terug uit Denemarken na een heerlijk weekje vakantie. Ook hebben we nog met een Broholmershow meegedaan in Nyvang. Dat ging erg goed, Saga werd derde in de kampioensklasse van de teven en uiteindelijk 4e van alle teven. We zijn erg blij met dit resultaat.

Saga_Nyvang

07-05-2013

De show in Oldenburg ging erg goed. Er deed naast Saga nog een jonge Broholmerreu mee. Zowel Saga als de andere reu, kregen een Uitmuntend. En Saga werd Beste van het ras. Daarmee is ze nu officieel Duits Kampioen. Komend weekend gaan we met Saga nog meedoen aan een Broholmershow in Denemarken, we zijn heel erg benieuwd hoe ze het daar gaat doen.

Saga en Gustav

21-04-2013

Op zaterdag 4 mei doen we met Saga mee aan de hondenshow in Oldenburg, Duitsland. Ze heeft nog 1 punt nodig voor het Duits Kampioenschap en hopelijk haalt ze dat in Oldenburg. Er zijn 2 Broholmers ingeschreven op deze dag, er doet ook nog een reu mee in de jeugdklasse. Voor meer info over deze show: www.hundefreunde-oldenburg.de

20-03-2013

Afgelopen weekend zijn we met Saga naar Denemarken afgereisd om met haar deel te nemen aan de exterieurkeuring. En ze is goedgekeurd! Met XXX+++, we zijn erg blij met dit resultaat. We willen graag in het voorjaar van 2014 een nestje fokken en nu kunnen we op zoek naar een geschikte reu.

Exterieurkeuring Horsens

29-12-2012

Vandaag kregen we een verrassing bij de post, het certificaat van het Nederlands Kampioenschap van Saga! Ze werd Best of Breed op de kerstshow in Wijchen en kreeg hierbij ook het CAC. We dachten dat ze er nu 3 had (Dogachtigen Den Bosch, Eurodogshow Leeuwarden en Kerstshow Wijchen) maar kwamen erachter dat het CAC van de Eurodogshow dubbel telt!
Volgend jaar willen we nog een show in Duitsland lopen om te proberen het Duitse Kampioenschap te behalen. Ze heeft daar ook nog 1 CAC nodig.

04-12-2012

Afgelopen zondag hebben we met Saga meegedaan aan een workshop 'Praktijkspeuren'. Dit was een eerste proefles, Saga vond het erg leuk en als er weer les gegeven wordt in de buurt gaan we zeker nog eens meedoen.
Op 24 november hebben we meegedaan aan de Amsterdam Winner met Saga. Bij de Deense keurmeester Charlotte Hojer kreeg Saga een Zeer Goed. Helaas geen Uitmuntend en geen 'Winner' titel voor Saga.
Bij de Kerstshow in Wijchen op 16 december gaan we het opnieuw proberen. De Broholmer zal te zien zijn in ring 3 en wordt als 2e ras gekeurd. De keuringen beginnen om 10.00 uur en waarschijnlijk is Saga rond 10.15 uur aan de beurt.

17-10-2012

Afgelopen weekend zijn we met Saga naar de Bundessieger en Nationale Ausstellung geweest in Dortmund. Op zaterdag werd ze beste van het ras en kreeg de titel 'Bundessieger 2012'. De volgende dag werd ze weer beste van het ras op de Nationale Ausstellung, daarna naar de erering voor de rasgroepkeuring. Daar werd ze 2e van rasgroep 2! Er deden 47 rassen mee waarvan Saga dus 2e werd. Het komt bijna nooit voor dat een Broholmer bij de laatste 3 eindigt in de rasgroepkeuring en het is helemaal geweldig dat Saga dit resultaat gehaald heeft op 1 van de grootste shows in Europa!

Dortmund Dortmund

26-08-2012

We zijn weer terug van vakantie! En een heel geslaagde vakantie, we zijn in totaal 3 weken naar Zweden en Denemarken geweest met Kira en Saga. We hebben heerlijk met de honden gewandeld en veel gezien. In Denemarken hebben we zoals elk jaar meegedaan met de jaarlijkse Broholmerclubmatch op het landgoed Broholm. En Saga heeft het prima gedaan. Ze werd eerste in de middenklasse en won een grote wisselbeker! Op deze wisselbeker staan de winnaars van elk jaar vermeld en we mogen ook de naam van Saga laten ingraveren, erg leuk. We zijn na de show nog een weekje in Denemarken gebleven om de gedragstest met Saga te doen. Deze test is in Denemarken verplicht voor als je met je Broholmer wilt fokken volgens de richtlijnen van de Broholmervereniging. Wij willen hier graag aan meewerken aangezien het fijne karakter van het ras één van de redenen was om destijds te kiezen voor een Broholmer. We willen alleen fokken als het gedrag van Saga ook voldoet aan de richtlijnen van de vereniging. Aangezien Saga een heel ander karakter heeft Ivarr was het wel spannend om de test te doorlopen, soms kan Saga nog wat onzeker gedrag laten zien. De test bestaat uit een aantal onderdelen waarin ze de hond laten schrikken en daarna kijken hoe ze herstelt. Saga schrok inderdaad van de onderdelen maar kon daarna gewoon langs de schrikeffecten lopen zonder angst. Ze heeft de test dan ook goed afgerond waar we erg blij mee zijn. Nu hoeft ze alleen nog maar een voldoende te halen op de exterieurkeuring en dan kunnen we eventueel een nest met haar fokken.

Saga

07-07-2012


Ivarr 20-07-2003 - 06-07-2012

Op 6 juli jl. hebben we met pijn in ons hart Ivarr moeten laten inslapen. Hieronder een stukje over zijn leven:

Met 8 weken hebben we Ivarr als puppy opgehaald uit Denemarken. Volgens de fokker was je een lieve en relaxte pup. En ze had gelijk, je bent altijd een heerlijk relaxte en makkelijke hond geweest. Je kon met alle honden overweg en was geen ruziezoeker maar als het erop aan kwam stond je er wel. We namen Ivarr overal mee naar toe, op vakantie van Denemarken tot Kroatië, onze honden gaan overal mee naar toe. Autorijden vond je ook geen probleem, elke keer als we Ivarr uitlieten, stond hij achter de auto te kijken in de hoop dat we een ritje gingen maken. Ivarr zou met ons mee naar Zweden en Denemarken deze vakantie. Helaas heb je dat niet meer gehaald, door de spondylose kon je slecht opstaan en lopen. Toen moesten we een hele moeilijke beslissing maken om je te laten gaan. Lieve Ivarr, je was onze eerste Broholmer en zal altijd een speciaal plekje in ons hart houden. We zullen je ontzettend missen.

Ivarr

28-04-2012

Saga heeft vandaag mee gedaan aan de internationale hondenshow in Lingen, Duitsland. Ze was de enige Broholmer op de show. Ze haalde een uitmuntend en kreeg het CAC/CACIB. Ze heeft nu 1 punt voor het Duitse kampioenschap.

Saga Lingen erering_Lingen

29-03-2012

De HD- en ED-uitslagen van Saga zijn binnen. Ze heeft HD-A met Norbergwaarde 40 en ED-0. We zijn heel blij met dit resultaat!
Met Ivarr gaat hij helaas op dit moment wat minder, hij krijgt steeds meer last van de spondylose. In juli wordt hij alweer 9 jaar maar hopelijk houdt hij het nog een tijdje langer vol.

18-03-2012

Saga heeft op de show in Groningen een ZG gehaald, de keurmeester vond haar erg mooi maar nog niet helemaal af, ze moet nog wat uitzwaren. En dat klopt ook wel, ze is nog maar anderhalf jaar, ze moet nog wel een jaartje groeien.

03-03-2012

Afgelopen week zijn we met Saga naar de dierenarts geweest om röntgenfoto's te laten maken van haar heupen en ellebogen. En dat zag er heel goed uit! Volgens de dierenarts waren er geen ernstige afwijkingen te zien, hij dacht dat Saga A of B heupen zou hebben en 0een 0 voor de ellebogen. Nu maar hopen dat de officiele resultaten van de Raad van Beheer hetzelfde zeggen! En morgen, 4 maart, gaan we meedoen aan de Martinidogshow in Groningen. Saga wordt om 10.00 uur gekeurd in ring 4. De uitslag van de show zal zo snel mogelijk op de site te zien zijn.

24-01-2012

We zitten al in 2012. En bij het begin van een nieuw jaar hoort natuurlijk ook de Broholmer Nieuwjaarswandeling. Dit keer vond de wandeling afgelopen zondag plaats in Ede. Hoewel het de hele ochtend regende, was het droog bij de start van de wandeling en dat is het ook gebleven zolang de wandeling duurde. We hebben met de groep Broholmers ongeveer 2 uur gewandeld en daarna met de hele groep wat gegeten en gedronken. De foto's van het evenement zijn hier te zien.
Volgende maand wordt Saga anderhalf jaar en kunnen we de officiele röntgenfoto's laten maken om te zien of ze vrij is van HD en ED. Dit is de eerste stap om te kunnen zien of we in de toekomst met haar kunnen fokken.
Daarnaast hebben we Saga ingeschreven voor de Martinidogshow in maart. Daar komt een Deense keurmeester, een echte kenner van het ras. Ze heeft ook al meerdere keren op de Deense Broholmer Clubmatch gekeurd. We zijn erg benieuwd wat Saga voor keurrapport van haar krijgt.

24-10-2011

Op 23 oktober hebben Saga en Ivarr beide meegedaan aan de Dogachtigen show in Den Bosch. En met succes! Saga werd beste teef en Ivarr kreeg een uitmuntend in de Veteranenklasse en werd daarna ook nog beste van het ras! En dat op 8-jarige leeftijd. We zijn heel trots op dit resultaat.

Dogachtigen Dogachtigen

04-09-2011

Saga heeft gisteren meegedaan aan de European Dog Show 2011 in Leeuwarden. Er waren twee Broholmers ingeschreven. Saga won van de andere Broholmer, een reu van 17 maanden, terwijl Saga nog maar 12 maanden is! We zijn heel blij met dit resultaat. Ze werd Best of Breed, kreeg haar eerste CAC en de volgende twee titels: FCI Centenary European Dog Show Junior Winner & FCI Centenary European Dog Show Winner. Ook is er een filmpje gemaakt van de show, klik hier voor de link.

24-08-2011

We zijn terug van een weekendje Broholmer Clubmatch in Denemarken en het was een super weekend. Het weer was prachtig en er waren 153 Broholmers te zien op de show! Saga deed mee in de juniorenklasse. Ze kreeg een uitmuntend en werd 4e van de 18 honden. En Ivarr werd met een uitmuntend 2e in de veteranenklasse, van de twee deelnemers. Daarnaast deed Saga nog mee in de fokkersklasse samen met haar moeder Ursa en een zus van Ursa. In de fokkersklasse behaalde Saga met haar familie een derde plek. Hieronder een paar foto's:

Saga Saga Saga Ivarr Saga fokkerklasse

20-07-2011

Ivarr is vandaag jarig. Hij is 8 jaar geworden. We hopen dat daar nog een flink aantal jaren bij komen.

Ivarr_jarig Ivarr_jarig

08-05-2011

Ivarr heeft vandaag bezoek gehad van zijn broer Oscar. Hij woont in Oberhausen en kwam met z'n baasjes vandaag langs. We hadden Oscar voor het laatst gezien als klein pupje van 8 weken. Hij is erg groot geworden, zo'n 10 kg. zwaarder en breder als Ivarr. Maar ze hebben precies hetzelfde karakter, erg rustig en meegaand. We hebben ze dan ook allebei los laten lopen en dat ging prima, helemaal geen ruzie. Oscar heeft ook een eigen website: www.mein-broholmer.de

OscarOscar Ivarr_OscarIvarr en Oscar Ivarr_OscarIvarr en Oscar OscarOscar

16-04-2011

Saga heeft vandaag meegedaan aan haar eerste hondenshow. Dit was de clubmatch van KC Hardenberg. Ze haalde een VB (veel belovend) en mocht daarna naar de erering samen met alle andere veel belovende pups voor de competitie van beste pup van de show. Ze haalde hierbij een 5e plaats en won hiermee haar eerste beker. We zijn heel blij met dit resultaat!

Show_HardenbergSaga

12-01-2011

Afgelopen zondag hebben we met Ivarr en Saga meegedaan met de Broholmer Nieuwjaarswandeling in Ede. Er waren maar liefst 17 Broholmers aanwezig uit Nederland, Belgie en Duitsland. Saga heeft met Helen een klein gedeelte van de wandeling meegedaan en Ivarr heeft samen met Dennis de gehele wandeling van 2 uur gelopen. Foto's van deze wandeling zijn te zien op www.broholmer.nl

02-11-2010

Met Saga gaat het prima, ze groeit flink. En Ivarr en Kira vinden haar ook steeds leuker. Ze dagen haar regelmatig uit om te spelen.

16-10-2010

Vandaag hebben we Saga opgehaald bij de fokker en ze zal nu bij ons en onze andere honden gaan wonen. We blijven nog een paar dagen in Denemarken en gaan dan met 3 honden naar huis!

Saga

Volg ons ook op

© 2015 broholmer.org links